I dag har jeg bursdag, og da synes jeg at jeg skal få bestemme hva vi skal ha til middag. Da velger jeg meg reker! Med løk og sitron, sort pepper og loff så klart. En iskald Chablis til, så blir det helt perfekt.
Jeg vil holde en tale for de tykke og de smale - nei det vil jeg ikke, jeg vil snakke om loffen, vår alles venn i brødveien, loffen sprø og fersk og rykende varm like fra butikken, som man stakk fingeren inn i og grov ut varmt deilig hvitt loffestoff og kom opp med etter handelen, loff åpnet av papiret i den ene enden og utminert alt av en tiårs pekefinger formår, skorpens gylne nybakhet lå vernende omkring og skjulte loffens åpning et stakket sekund - hva min mor kunne ha sagt i sakens anledning er glemt, levende tilbake står loffens varme innside, man blir tykk av å spise loff, sies det, det er ikke - mulig det mulig det! men viktigere er det (som jeg tror) at man blir blid av å spise loff, spør nå det første blide mennesket du treffer om han liker loff. Vent så bare på svaret. (Eller spør meg!)
Gratulerer med dagen Loffen!!!
SvarSlettOg sleng gjerne over et par reker til meg også...
Takk, det ble så mange, så jeg har spist til frokost i dag også.
SvarSlett