søndag 5. juli 2009

Grill, dill og vin

Etter er nydelig dag på stranda, sa jeg til mannen: 'Har du glemt at du lovte å kjøpe ny grill, etter at du kastet den gamle kulegrillen i høst?' Han syntes nemlig den var stygg og rusten, en ren skamplett på terrassen! 'Neste år blir det gassgrill her ute!' sa han.( Jeg syntes grillen var grei jeg, ikke tok den stor plass og smaken av brent kull er liksom sommer, det. Ikke har jeg så lyst på en diger monstergrill til flere tusen som okkuperer mye av den lille terrassplassen vi har heller, så jeg er egentlig glad til for at han ikke har kjøpt det.)

Men vi hadde jo lyst til å grille. Vi ble enige om at en stor gassgrill kunne vente. Klokka var dessuten fem på seks.. Mannen ville kjøpe engangsgrill, men det ville ikke jeg, så jeg gikk inn på Plantasjen mens han var på Rema. Der fant jeg denne søte lille kulegrillen på 30cm i diameter (fra Town & Country). Siden vi er en finspist familie som ikke liker store flintasteker og sånt, men heller en kyllingfilét eller et stykke laks går det fint. At den kostet like mye som en stor kulegrill er en annen sak.. men den kan være med på stranda, risten passet fint inn i oppvaskmaskinen, og den kan lett flyttes inn sånn at den ikke ruster. Ikke minst gikk det veldig fint å grille på den!Den søte grillen matcher jo til og med mitt oransje og rosa tema på terrassen.
I ren glede over å ha funnet en oransje grill, måtte jeg bare kjøpe to små oransje lyslykter også. De lyser så fint der de henger og tåler en lett bris.Etter en vellykket middag med chilipølser (ja de var gode), marinerte kyllingfiléter, potetsalat og salat, nøt vi iskald Chablis mens mørket snek seg på. Masse tente lys og over 20 grader. Veldig koselig!

3 kommentarer:

  1. Den grillen var jo helt topp, helt i min smak også! Ønsker deg en fortsatt god sommer...og at godværet snart kommer tilbake!

    SvarSlett
  2. Takk, det samme Turid! :-D

    SvarSlett
  3. En sånn grill hadde passet på terassen min også. Den var kjempestilig. :-)

    SvarSlett