mandag 24. mai 2010

Følelser

Mandagstema denne uken er følelse(r).

Mitt innlegg handler om glede.

På lørdag hadde vi busrdagfeiring med familien for begge ungene våre. Det er bare 8 dager mellom fødselsdagene deres, så da pleier vi å feire begge på en gang. Oftest kommer noen i familien nokså langveis fra, så vi pleier alltid å servere litt mer enn bare kaffe og kaker. Desverre kunne ikke de komme i år, men vi ble da 11 til bords likevel, og tradisjonen jeg har laget må jo opprettholdes. Vi pleier å starte ganske tidlig på ettermiddagen og holder på til langt på kveld. I år laget jeg grillmat, med blant annet salat, ris og foccacia til, og is til dessert.Hvilken fest det ble! Alle var glade og maten var god, været var flott, og vertinnen litt sliten men også glad.. og lettet da alt var over.. Og ikke minst stolt over den flotte ostekaken jeg laget!


Se så fin den ble!! Og den smakte nydelig! Tusen takk til Petunia for oppskriften! Som du finner HER!

Og det var deilig med god plass i større hus enn i fjor! Nå måtte ikke bordet stå på skrå for å få plass heller. Hvilken lykke!
Så er det bare å begynne bakingen igjen, for nå står det to barneselskap for døren..

Se flere følelsesladede innlegg på mandagstema!

16 kommentarer:

 1. Den herlige følelsen av at man er ferdig med all brusdagsfeiring, det er den beste følelsen av alle synes jeg.
  Jeg synes at ungene sine feiringer med klassekamerater og slikt er blitt så omfattende. Det er liksom ikke godt nok å holde det hjemme mer og la ungene kose seg sammen. Nå skal de underholdes og aller helst skal dagen holdes på et sted som det koster flesk å leie.
  Vi har hoppet litt av den karusellen. For to år siden holdt vi det hjemme og i fjor tok vi 20 gutter med oss og badet tidlig en lørdag morgen i et kommunalt badebasseng i åpningstiden der. Vi hadde avklart med de som jobbet der at det var greit at vi kom så mange og vi var to voksne (min mann og jeg) og yo badevakter som passert på . (Badevaktene var der jo likevel) og da vi var ferdig badet gikk vi bort i nabobygget (Skole) der min mann jobbet og spiste hotdog og kake. Så fikk de løpe fritt i gangene der en stund. Og alle var fornøyde!!
  Fikk tilbakemelding fra foreldre at det med badingen hadde vært så gøy og de spurte om det var noe alle kunne gjøre eller om vi hadde fåt lo siden minn mann jobbet på området. Ikke kostet det sjorten heller. Bading pr unge 26 kroner og pølser, brus og is måtte vi jo ha likevel. Dette er i nærområdet der alle bor, så ingen foreldre trengte egentlig å kjøre eller hente heller:)
  Min yngste som hadde bursdag da, fyller år i desemer, så å ha hageselskap med grilling og slikt er ikke helt aktuelt. Men du og du så ofte jeg kunne ha tenkt meg et sommerbarn!!!

  Ostekaken din ser just perfect ut!!
  Den er god, ikke sant!!

  SvarSlett
 2. Huff, gikk litt fort dette.. Fått lov og ikke fåt lo!! to badevakter og ikke yo badevakter...
  Du får bare bære det over med meg:)

  SvarSlett
 3. Den kaka gav meg vann i munnen, og det tiltross for at jeg har spist søtsaker 3 dager til ende nå ;)
  Vet alt om dette med overdådige barnebursdager, vi har også hoppet av litt der. Rebecca på 14 har sleepover med max 4 venninner, pizza, film, spill og masse morro. Håvard på 10 år får med seg så mange det er i bilen, og tar med kompiser på bowling, der også med brus og pizza. Enkelt og greit, og ikke minst, barna elsker denne nye ordningen!

  SvarSlett
 4. Herlige festbilder! Nydelig kake!

  SvarSlett
 5. Så fine bilder og så flink du er til å stelle i stand bursdag. Stilig bord med flott bordpynt. Har nettopp gjennomført et barneselskap i dag med familien til stede, og tar gjerne til meg tips til gode opplegg i framtiden.

  SvarSlett
 6. Heisann!

  Skriver i all hast til dere som har vært så hyggelige og lagt inn noen ord på bloggen min mens jeg har vært på Lia i pinsa. Der er det ikke Internettforbindelse, bare fritid og skjønn natur.
  Ang filtlys kan jeg ikke mer enn det som står i urtebøkene mine, og teksten i den "gamle" er særdeles artige synes jeg-- og det synes dere også ser det ut som...
  Mange av dere undrer og kommer med spørsmål jeg slett ikke er i stand til å svare på.Den som først finner et brukbart svar, får legge det ut for alle...
  Kommer tilbake ved neste korsvei. Ha det godt så lenge. Stor klem fra meg ❀
  Ble ostekake og svigerfars bursdag på meg i pinsa ..

  SvarSlett
 7. Så vakkert dekket bord i farger og harmoni. Den kaka er jo et kunstverk. Ønsker deg en riktig god start på uka.

  SvarSlett
 8. Herlige festbilder, kommer riktig i festhumør;)

  SvarSlett
 9. Så fint och trevligt det ser ut! Och ostkakan är jättefin. Den smakade säkert mycket gott.

  SvarSlett
 10. Se det var en rigtig varm følelse! Dejligt at der kom 11 gæster selv om familien længere borte var forhindret. - Og skønne billeder af en flot kage. Det er næsten synd at spise sådan en!

  SvarSlett
 11. Fina festbilder med känsla i ;-)

  SvarSlett
 12. Tak for din kommentar :-)
  Det ser ud til at være en rigtig dejlig fest - fin tolkning af følelse.

  SvarSlett
 13. ja, det er både morsomt og deilig å ha selskap, men aller aller beste er det når alt er ferdig og man kan sitte ned med en kopp te/kaffe og bare nyte stillheten etter alt sammen..
  Ha en fin dag og ei go uke :)

  SvarSlett
 14. Så flott Loffen! Flink du!

  Klem fra Margrethe

  SvarSlett
 15. Takk alle sammen! :-D

  Kaka er supergod Petunia!

  Når der gjelder barneselskap, så har vi gjort det mye enklere i år. Ikke Eventyrfabrikk eller badeland-tur eller lignende. Da vi kjøpte huset i høst var alle fire klar over at det ikke ville bli hverken syden-ferie eller dyre bursdager i år. Dessuten har vi jo plass til å ha det hjemme nå!
  Snuppa hadde venninner på hjemmelaget pizza og kake i går, de så film og hadde det helt topp.
  Neste uke er det minstemann sin tur, og vi kjenner en som kan trylle! Så han kommer en tur. Gutter på 9 gidder ikke se film. Også har vi trampoline. Og ingen planter i hagen å være redd for. Haha.

  SvarSlett