tirsdag 23. februar 2010

JPG/PNG

Jeg er så utrolig lei av at alle bilder jeg legger til i bloggen mister mye farge og blir uskarpe, så dette er en liten test.
Jeg har prøvd å lagre bildene i png-format før, men fikk det ikke helt til. Nå greide jeg det, og fant ut at kun ett bilde av gangen kan lastes opp til web-albumet, ellers blir de gjort om til jpg automatisk..!!
Men bildene blir fremdeles blassere i fargen.
Er det bare jeg som sliter med dette? I iPhoto er fargene mere mettet og kraftigere..
*river seg i håret*

I fotoalbumet mitt er himmelem dypere blå enn dette altså.


Bildene blir kanskje litt skarpere? Vet ikke om det er verdt den ekstra jobben, jeg må jo lagre bildene enda en plass på mac'en. Så nå er de på 3 steder! iPhoto, 'bilder'-mappen og Picasa..

Prøver det siste bildet som jpg:


Er det forskjell?

Jeg svarer meg selv; joda det er skarpere. Ledningene er mer 'ullne' på det nederste bildet. Men fargen er den samme. Og signaturen min blir selvfølgelig ikke med.

6 kommentarer:

 1. Jeg bruger PhotoShop Elements til mine billeder, og der kan man gøre billederne mere skarpe og give demt 'auto color correction' - jeg synes, du har ret i, at billeder behøver lidt ekstra for at se naturlige ud på bloggen.

  SvarSlett
 2. I photoshop så kan man lagre for web and devices som gjør at bildene ikke mister farger osvnår de legges ut på nett! Bruker det hele tiden, og hadde ikke klart meg uten! ;)

  SvarSlett
 3. Tusen takk for tips, men jeg har ikke photoshop. *hulk*

  Jeg har Gimp, men vet ikke om det er noe sånt der..

  SvarSlett
 4. Det ble skarpere ja meed png ja;)

  SvarSlett
 5. Hei, jeg tenkte jeg etterhvert at jeg skulle prøve Photoshop, bruker jo Photoscape i dag. DEt er gratisversjoner eller prøveversjoner av Photoshop som det går ann å laste ned. Du bruker mac, er det ikke Photoshop gratisversjoner for mac? Uansett jeg syns nå de bildene som du gjør om til png-format blir klare og fine.

  SvarSlett
 6. Photoscape er bra ifølge datteren min som har pc! Photoshop for mac fins kanskje i gratis prøveversjoner? Vet ikke.. men kanskje jeg burde investere i det uansett...? (Og en macro-linse, hehe)
  Men ja, enn så lenge blir det png! Helt klart, MYE skarpere! :)

  SvarSlett