mandag 6. desember 2010

PepperkakebakeI år skulle denne fantastiske oppfinnelsen testes ut:

Uten knekk, eller melis som i mitt tilfelle, etter at jeg brant med så innmari et år, og ødela teflon-stekepannen. Men det er en helt annen historie..

Bare se her:


Denne biten var litt vanskelig. Etter at delene har stekt et par minutter og hevet seg, må man kutte kantene på nytt, og da hang formene seg fast. Neste gang skal jeg prøve å ha litt olje på de. Tror de setter seg lettere fast fordi det er plast i dem?

Det var også vanskelig å lage vinduene fordi formene satte seg fast i deigen da jeg skulle løfte de av etter å har trykket. Jeg måtte bruke en liten pinne for å dytte ned i vunduene før jeg fikk de løs..
Det er VIKTIG at disse bittesmå 'knaggene' blir riktig altså.. Den ene på bildet her knakk og jeg fikk litt trøbbel for å si det sånn. Veggen bikket nemlig over på siden da jeg skulle hekte det sammen, og da var det gjort.
Men jeg har da greid å støtte det sammen på et vis, bare ingen kommer borti bordet som huset står på!Pipa må limes på da.. også skal det jo pyntes. En dag. Neste år skal jeg få det til bedre tror jeg. Nå vet jeg at det lønner seg å kjelve deigen rett på bakepapiret, og littegranne tynnere enn jeg har gort med pepperkakehus før, ellers passer det dårlig sammen.
Det var kjekt å slippe å lime sammen hele huset!
Jeg bruker aldri knekk da, men melis. :)

Mange andre pepperkaker ble det også av to kilo deig!

4 kommentarer:

 1. Det blev jo bra , peppekakehuset!! Har lurt på om jeg skall kjøpe sånn mal. Her skall det bakes på søndag.Da blir det julestemning.Så koselig adventslysestake du har.

  Klem M

  SvarSlett
 2. Nam. Fint hus! Husk å trå varsomt i nærheten, da! :D

  SvarSlett
 3. Flinka! Her ligger det ferdighus og venter på montering - med knekk...

  SvarSlett
 4. Takk M! Du må komme og titte på den da! ;)
  Granbaret er byttet ut med noe dill for det drysset så fælt!

  Takk Sulvis, ja det gjelder å trå varsomt.. Hehe.

  Takk P, jeg hadde heller montert det med melis jeg da.. klok (?) av skade.

  SvarSlett