mandag 25. mai 2009

Trøbbel

Mandagstema denne uken er trøbbel.. Jeg hater pepperkakebaking og pepperkakehuslaging. Det skal liksom være så innmari koslig, men det er bare søl og frustrasjon. Pepperkakedeigen blir som tyggis, de blir brent, eller går i stykker før man får dem på platen. Også blir det aldri slutt på deigen. Og når glarusen endelig kommer på blir de myke og ekle og glasuren stivner ikke.
For et par år siden tenkte jeg kjøre helt safe når det gjalt pepperkakehuset i alle fall, og kjøpte et sånt ferdig-hus. Bare å lime sammen og pynte.
Ja, sæærlig. Etter to dager så det sånn ut, seriøs fare for takras, og jeg ble nødt til å lage et nytt. Nå ble jo det bra da. Utrolig nok.

 

9 kommentarer:

 1. hihi - jeg kjøper alltid ferdig pepperkakedeig! Så har jeg litt mindre trøbbel å tenke på:)

  SvarSlett
 2. He he he, jeg kjøper alltid slike byggesett. Ett til hver av ungene. Det ender alltid med raseri fra min datter på 13 år. Hun får aldri til å pynte huset som hun tenker og blir skikkelig forbanna. Jeg kan jo ikke gjøre annet enn å le, hun lærer aldri, det er samme sak hvert eneste år ;)

  SvarSlett
 3. flott tolkning av trøbbel :) Jeg syns det er kjekt jeg :) Lager alt fra bunnen av og koser meg :)

  SvarSlett
 4. Har vært i trøbbel her jeg også ja.
  Et år hadde vi pyntet pepperkakehus et så fint og da vi kom hjem en kveld var det rast helt sammen. Karamell limen hadde smeltet. Stod for nærmt ovnen...
  Jaja! Ble ikke plasser der flere ganger...

  SvarSlett
 5. Du har et trøblete forhold til pepperkakehus du,og selv om det datt sammen så var det nå ganske så sjarmerende mens det enda sto:)

  SvarSlett
 6. Synes huset ditt så koselig ut, men skjønner godt frustrasjonen. Pepperkakebaking er heller ikke mitt bord, for å si det sånn ;) Flott tolkning! Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 7. Den der gjenkjenner jeg også. Og har gått til det skrittet og kjøpt ferdige pepperkakehjerter! Så får vi heller kose oss med noe annet bakeri!

  Artig tolkning!

  SvarSlett