tirsdag 30. juni 2009

Morgenstund

Hjelp, jeg har glemt mandagstema! Det må være varmen som gjør det..
Eller kanskje det at Koselig Koselig selv ikke hadde et bidrag, så jeg husket det ikke før jeg var innom Trønderfår, som selv hadde postet det i dag. ;-)

I alle fall er morgenstund en sjelden sak i mitt liv, ettersom jeg (som) ofte(s) sover lenger enn det. De fleste (av de få) soloppgangene jeg har sett i mitt liv, har jeg fått med meg fordi jeg ikke har lagt meg ennå. Formiddagsstund er vel heller min greie. Jeg har tidligere hatt ett innlegg om frokosten min. *knis*
På min jakt i albumet etter et bilde tatt så tidlig på dagen som mulig, fant jeg dette som i alle fall kvalifiserer til formiddagsstund! Tatt på hyttetur på Finnskogen høst. Etter frokost...

mandag 29. juni 2009

AH!



Den ene dagen bedre enn den andre! Sol, sand, saltvann. Det var varmt i vannet i dag! Jeg ble riktignok solbrent og stukket av en humle, og fikk derfor en iskald pils som trøst. Stakkars meg!

Nesten som i syden

I går hadde vi en herlig dag ved sjøen. Det var godt over 30 grader, og de skyene som dukket opp utpå ettermiddagen gjorde bare godt. Vi grillet pølser også. Deilig å slippe å stå inne på kjøkkenet i varmen. Det er lenge siden grillpølser smakte så godt! Da dukket både et svanepar og noen måker opp, og fulgte ivrig med.

Mat- og trebåt



Ja, den heter det; festivalen som er her i byen hver sommer. Mat-og trebåtfestivalen.
Torvet er tettpakket med bord og stoler, en scene (med varierende musikk), et par barer, omkranset av mange boder hvor det er mat å få. Det var 23 forskjellige matretter å velge mellom i år. Vi var der både fredag og lørdag. En dag med barna og en dag uten. I år var det SÅ bra, ikke bare var været herlig men vi fikk plass til å sitte også!
Havna er full av tilreisende båter. Og det er kåring av den flotteste trebåten. Alle restuaranter og barer rundt havna var fyllt opp med mennesker.
Og det var bryggedans for de spreke som fremdeles greide å holde seg på beina, etter all utepilsen som gikk ned så lett som bare det i varmen. I år ble det en skikkelig folkefest! Tenk vi satt ute til langt på natt uten jakke eller genser. Herlig!

fredag 26. juni 2009

R.I.P

Michael Jackson er død


Han ble bare 50 år gammel.

Det er ikke bekreftet visstnok, men store stygge overskrifter som dette er å se overalt på tekst tv og nett-aviser i kveld.
Jeg husker jeg danset som gal til 'Bad' på 80-tallet en gang. Han hadde mange fengende låter, men ellers har det jo vært mye rart rundt hans person. Det er ille nok om bare halvparten er sant! Trist...


Nå klokken 00:45 bekrefter BBC at han er død.

torsdag 25. juni 2009

Skulle ønske det var sommer hele året

Avblomstringen av den nydelige rosenbusken minner meg om at sommeren er kort... Nyt den mens du kan!

onsdag 24. juni 2009

Sommer!



Hurra, endelig er sommeren her! Ungene har ferie, og jeg skal nyte utelivet så mye jeg kan. Vi koser oss i hagen, og en kald dusj gjør godt i 27 grader. :-D

mandag 22. juni 2009

Midtsommer

Denne uken er mandagstema 'midtsommer'. Så klart! Det jeg mest av alt forbinder med St.Hans er blomster. Markblomster. Og overtro. Før trodde man at planter og urter hadde magiske krefter på St.Hans. Og derfra kommer skikken at hvis en jente plukker syv ulike sorter markblomster og legger under hodeputen på midtsommernatten,  da vil hun drømme om sin fremtidige ektemann. Vi pleier ikke å feire dagen spesiellt. Sånn som i år er det jo på en tirsdag. Og bålbrenning driver vi ikke med..
 Men nå er min venninne svensk, og vi har ofte feiret midtsommer sammen med henne og familien. Lure svenskene legger feiringen til helgen. Enten har vi grillet her hos oss eller spist sild hos dem. 
Her er bilder av buketten min venninne plukket til meg på fredag, da de var på vei hit til oss.

En favoritt


Elisa Cavaletti
Jeg har noen gensere og bluser fra Elisa Cavaletti. Utrolig deilige plagg som tåler å brukes om og om igjen. Ikke skal de strykes heller! Veldig kjekt å bare krølle ned i kofferten når man skal reise bort for eksempel. De har alltid fine detaljer som gjør hvert plagg spseiellt. Jeg ønsker meg fler!

Bilder fra hjemmesiden.

søndag 21. juni 2009

Bloggtips

Jeg må forresten tipse dere om denne søte bloggen her:
Sarakake
;-D

Tingen

Vi har denne rare saken i vinduskarmen vår. Ser dere hva det er?
Jeg syns den er litt fin.

lørdag 20. juni 2009

Hurdalsrosen


Den er helt vill! Hvert år må jeg den klippes. Den har veltet flere ganger av sin egen tyngde, og er nå tjoret fast i to tykke stolper. Akkurat nå blomster den. Det er en kortvarig, vakker glede som jeg nyter mens jeg kan. Og hvert år er jeg bare nødt til å fotografere den også. Jeg plukker inn søte små roser og setter i vaser overalt, selv om de bare varer i en dag eller to. De er så nydelige!






fredag 19. juni 2009

Kveldssnack



Jeg laget pizza for et par dager siden, og fikk litt for mye kjøttdeig og tomatsaus i forhold til størrelsen på bunnen jeg hadde laget.
I kveld var jeg sugen på noe godt til kvelds og husket at jeg hadde noen tortillas i fryseren. Og kjøttsaus-resten i kjøleskapet. Da var det bare å lage tortilla-pizza! Løk, oliven, mais, ost og basilikum var det jeg ellers hadde å legge på. Inn i ovnen på 200 grader til osten var smeltet. Kjempegodt! Nesten bedre enn vanlig pizza. :-)

torsdag 18. juni 2009

Anbefales!

Når det gjelder hudpleie, har jeg nettopp kjøpt denne rensegelen. Den fungerer som en rensemelk, men du bare tar litt i hånda og vasker ansiktet med den som om det var en såpe. Ikke noe bomull eller papir nødvendig. Den er ikke geléaktig heller, men som en gjennomsiktig såpe. Den er såpefri da, og parfymefri. Huden blir glatt og deilig etterpå! Stort smil både fra mor og datter i huset! :-D
Kjøpt på Vitus apotek til 119kr.

Remedier



Her er en del av det jeg kliner inn ansiktet med hver dag. Her skal rynkene få sitt å kjempe mot! Alt prøves. Innbiller jeg meg at en krem er 'vidunderkremen' jeg leter etter (eller en hudpleier innbiller meg det), kjøper jeg den. Jeg er pinlig nøye med både morgenstell og kveldstell. Men det ser ikke ut til at det hjelper altså..
På den annen side, så kan man kanskje lure på hvordan jeg hadde sett ut om jeg bare ga blaffen? Haha.

tirsdag 16. juni 2009

Endelig god kaffe i en fei!

Jeg har lenge drømt om en espresso-maskin. Men jeg vet jo ikke helt hvordan man gjør.. Dessuten er de både dyre og veldig store og jeg har jo et lite kjøkken. Også er det bare jeg som vil ha espresso. Mannen drikker såvidt det er litt traktekaffe. På diverse hoteller jeg har bodd på, har det stått en Nespresso-maskin på stua. De var ikke så pene å se på, men jeg skjønte hvordan den virket og kaffen ble da bra. Siden kom det modeller jeg likte bedre også. Men fremdeles litt for dyre og en tanke for store.. Jeg har greid meg med en Bialitti-kopi, som riktignok ikke har blitt så mye brukt. Men går oppdaget jeg denne her:

Bilde: Nespresso
Akkurat passe størrelse, et bra tilbud, og jeg likte utseendet. (Litt som skoene i forrige innlegg. Haha.) Og den har nå funnet plassen sin på kjøkkenbenken. Kjempeenkel å bruke og kaffen ble veldig god. Hurra!

Fin crema!


Vips var den borte.
Og ingen skitten kanne å vaske eller grut å helle ut. Kjekt. :-D

Sko igjen


For et par dager siden fant jeg endelig et par sorte sko som ikke var altfor stygge, ikke for høye, ikke for lave, passer til det meste, er gode å gå i, i skinn og som attpåtil ikke kostet mer enn 400kr!
De heter arabella og jeg fant de på Økonomsko. En butikk jeg ellers aldri er innom.
Så får jeg bare håpe på at skomoten neste år er litt mere i min smak. ;-)

mandag 15. juni 2009

Barndomsminner

Det er mandagstema denne uken.
Jeg er så heldig å ha arvet mormors gyngestol. Hun ville at den skulle ende opp hos meg når hun gikk bort. Den blir stadig flyttet på, for den er ikke så god å sitte i og alle snubler i den. Men jeg er veldig glad i den. Nå står den på soverommet.
Det største teppet heklet hun til stolen, det skulle ligge i den. Hun pleide å strikke raggsokker og hekle labber i alle mulige farger, og teppet er av restegarn. Det er akkurat passe stort til å ha over skuldrene en kald kveld.
Hun heklet ett til i liten størrelse til meg (det til venstre på bildet), sånn at vi hadde ett hver. Nå har jeg jo både det store og det lille... I dag kjøpte jeg forresten peoner. Og det hadde hadde mormor i hagen sin. Mange gode minner strømmer på!




søndag 14. juni 2009

Tynne modeller

Her har jeg klippet fra Dagbladet:

'ØNSKER FORANDRING: Alexandra Shulman (t.h.) har vært redaktør av Vogue i 17 år. Nå har hun skrevet brev til blant andre Donatella Versace (t.v.) der hun krever at designere lager større prøveklær, slik at hun slipper å bruke - og retusjere - de tynneste modellene. Dontella Versaces datter Allegra (i midten) lider av spiseforstyrrelser. Foto: Stella Pictures.'
Les hele artikkelen her.

Hva synes du? Er modeller for tynne? Jeg synes det. Noen av de ser jo ut som skjeletter nærmest.
Enkelte mennesker er riktignok tynne uten at de har slanket seg. Det er ikke de dette gjelder.
Men alle modeller er radmagre for tiden, hvorfor kan det ikke være noen modeller som er tynne, noen som er midt i mellom og noen som er tykke da? Sånn at alle kroppsfasonger er representert? Det er jo vanlige folk som skal kjøpe disse klærne, tross alt. Og at prøveklærne er for små til de tynneste modellene er jo bare helt sykt!

Jeg synes ikke Donatella Versace (eller datteren) ser så veldig sunn ut i alle fall. Og eh...hun ser litt ut som en mann?

Stem her:
Synes du modellene er for tynne?
Ja
Nei

lørdag 13. juni 2009

Smykke

Jeg har shoppet på Bokklubben. Ikke bok denne gangen, men et smykke! Jeg ble litt skuffet over at det var så rosa, sånn så det ikke ut på bildet nemlig. Ikke de jeg har tatt heller.. På Bokklubbens sider, så det nesten blått og hvitt ut.  Men jeg syns det er fint likevel. Jeg har sikkert noe det passer til. Og så er det så morsomt å bestille ting på nett og få det rett i postkassen!
 

Lørdagskos

Nam! Finnes det noe bedre enn reker og Chablis? Ja, kanskje det. Men ikke akkurat i dag. 

fredag 12. juni 2009

Bergen eller London?


Hm. Jeg har jo vært begge steder.. Dette er bilder fra Bergen, men det ser veldig ut som London! 

Gaten opp mot hotellet vårt

Nygårdsparken, som lå rett ved hotellet

Fine dammen


Servise fra Johnson Bros. på Steens hotell

Spisetuen


På vei hjem om kvelden, vi bodde der det lyser 

Regn, regn, regn



Jeg har vært ute på tur i øsepøsevær. Det regner skikkelig i dag! Men med min fine regndress fra Norheim på, er ikke det noe problem. Deilig var det!
 


 

torsdag 11. juni 2009

Jeg er blitt tagget

I dag har jeg blitt tagget av Mildred. Here goes:


♥ Hva er du opptatt av for tiden?
Finne en enebolig som ikke ser ut som et dass eller koster 4 mill.

♥ Hva har du på deg i dag?
Smale mørke jeans, turkis lang ChillNorway hettegenser i frotté, og deilige hvite Nike løpesokker (kosesokker)

♥ Hva skal du spise til middag?
Har spist kyllingfilét, stekt med løk, paprika, oliven, ingefær og karri, fløte og litt til. Hadde gått tom for ris, så det be nypoteter til.

♥ Hva vil du gjerne lære deg?
Å hekle (Samme som Mildred!)

♥ Hva hører du på akkurat nå?
Mötley Crüe

♥ Hvordan er ditt favorittvær?
Stekende varm sommersol

♥ Hva er ditt mest utfordrende mål akkurat nå?
Tålmodighet.

♥ Hva syns du om den personen som tagget deg?
Omtenksom og morsom

♥ Hvis du kunne få et hus, ferdig innredet, hvor som helst i verden - hvor skulle det være?
Det er ikke så viktig hvor det ligger i verden, bare det ikke ligger inntil en trafikkert vei, og at man kan gå rundt det, det har peis og usjenert hage.

♥ Hva vil du gjerne ha akkurat nå?
Sjokolade

♥ Hva vil du gjerne bli kvitt?
Trafikken

♥ Hvis du kunne dra hvor som helst i verden den neste timen, hvor ville du dra?
Roma

♥ Hvilket språk vil du lære?
Italiensk

♥ Hva ser du etter i en venn?
Ikke noe spesiellt, annet enn at jeg kan stole på han/henne

♥ Hvem vil du gjerne møte?
Det spennende å møte alle slags mennesker.

♥ Hva slags musikk liker du?
Alt utenom lassopop og svensktopper

♥ Hva er favorittplagget i klesskapet ditt?
Den grå kosebuksen i velur

♥ Hva er drømmejobben?
Advokat

♥ Har du noen favorittmodeller?
Hæ?

♥ Hvis du hadde 1000 kroner nå, hva ville du brukt pengene på?
Grill

♥ Beskriv stilen din?
Stort sett jeans og t-skjorter, skinnjakke

♥ Hva var det siste motebladet du leste?
Kamille. Ikke akkurat et motblad, kanskje, men mere så enn Bonytt..

♥ Den siste cd-en du kjøpte?
Depeche Mode 'Sounds of the Universe' Kjøpt på iTunes

♥ Hva hørte du på da du ble tagget?
Noe surr på TV'n

♥ Hva vil du akkurat nå?
Drikke te og sove

Jeg tagger Annes hage,  Sarakake og Koselig Koselig, dere må da svare på de samme spørsmålene som jeg har gjort, (så spørs det bare om de leser her da...).

Jentene i Bergen



Snuppa og jeg har vært på jentetur til Bergen. Gjett om vi koste oss! En flott by med masse hyggelige mennesker! Søndag og mandag var det strålende vær, selv om det blåste litt kaldt. Vi beholdt jakkene på, men Bergenserne la seg rett ned på hver ledige gressflekk, eller vandret rundt i t-skjorter og shorts. Det var ikke SÅ varmt, men de ser kanskje ikke sola så ofte? Tirsdag før vi skulle hjem igjen måtte vi kjøpe en paraply.
Vi har tatt Fløibanen, ruslet rundt på Torgallmenningen og langs bryggene, spist på Bølgen og Moi (anbefales), shoppet masse, og vært på en fantastisk bra konsert. Vi kunne godt tenkt oss et par dager til!


Reker og digre krabbeklør på fisketorget


Bryggen


Utsikt fra Fløien


På vei ned igjen

Mötley Crüe

Jeg var på konserten i Bergenshallen på mandag. Og det er jeg glad for! Snakk om trøkk! Det dunket i brystet og det skulle ikke forundre meg om enkelte av de som stod nære scenen fikk hørselsskade.. Konserten var kjempebra! VG ga visstnok terningkast to. Ikke skjønner jeg hvorfor! Jeg knipset et par bilder med mobiltelefonen, de ble ikke akkurat superskarpe, det ser litt tåkelagt ut. Men vi hadde veldig bra plasser. Kjempegøy!

Nikki Sixx med ryggen til, Tommy Lee bak der på trommer, og Mick Mars skimtes til høyre..


Vince Neil og Nikki Sixx

søndag 7. juni 2009

Ikea

Jeg digger Ikea. Ikke nødvendigvis en lørdag ettermiddag, men jeg tok likevel en kjapp og effektiv tur innom i går. Det var på tide å bytte ut de trofaste 'Hotel Cæsar-krusene' våre (ja, for de har dem der også), som har vært brukt i sikkert 12 år, med noen nye.
Det ble disse grønne til 5 kr stykket, det samme som de gule i sin tid kostet! Dessuten passet de godt til alt det grønne som er her fra før, og serviettene og cideren som også ble kjøpt i løpet av lørdagen.
Gammelt


Og nytt